Як керівництво Нацбанку грабує український народ

Наливайченко

Валентин Наливайченко, лідер ГО «Антикорупційний рух» в публікації на сайті dengi.ua розкриває схеми грабування українського народу керівництвом Нацбанку.

У цивілізованих країнах Центральні Банки завжди приходять на допомогу національній економіці, бізнесу та населенню у кризові часи.

Для цього вони мають унікальні повноваження та потужні ресурси. Проте, у корумпованих державах ці повноваження і ресурси використовуються задля особистого збагачення купки можновладців, яке відбувається ціною зубожіння широких верств населення, знецінення заощаджень, банкрутування бізнесу та деградації національної економіки, як такої. Яскравим прикладом останнього є діяльність керівництва Національного Банку України у 2014—2015 р.р.

У цей період, в діяльності керівництва НБУ, є усі ознаки як відвертого непрофесіоналізму та безвідповідальності, так і цілком усвідомленої протиправної діяльності. До першого можна віднести, як мінімум: провокування інфляції та девальвації національної валюти, стимулювання додаткового зростання державного боргу, розтринькання золото-валютних резервів України. До другого: формування багатомільйонних корупційних схем, нанесення збитків державі шляхом махінацій із рефінансуванням комерційних банків, маніпуляції із майном т.зв. «проблемних банків», створення злочинних схем із збагачення на валютних операціях, приховане лобіювання інтересів аффільованих банків тощо.

Так, є достатньо «публікацій» аби вважати, що рефінансування комерційних банків у 2014—2015 роках із класичного механізму антикризового оздоровлення економіки, перетворилося на «корупційну годівницю» для керівництва НБУ, акціонерів окремих банків та «сірих кардиналів» від нової влади.

Стаття повністю тут.

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий